Вимоги до товару 

Покупки можуть бути подані клієнтом у файлах, які можна завантажити, або у відповідних формах на дисплеї покупок. У вимогах до предмета закупівлі, які містять посилання на конкретну марку (маркування товарів і послуг) або виробника, замовник має право вказати, які еквіваленти чи синоніми будуть прийняті в пропозиціях учасників. 

При визначенні умов та вимог до закупівлі організатору необхідно уточнити наступні параметри: 

  1. Орієнтовна вартість закупівлі не може бути менше 3000 гривень; 
  2. Тривалість часу оновлення, яка має становити не менше 1 день, коли орієнтовна закупівельна ціна становить від 3000 до 50000 гривень, і не менше 3 днів, якщо орієнтовна ціна більше 50 000 грн.; 
  3. Термін подачі заявки, який має бути не менше 1 календарного. днів, коли орієнтовна закупівельна ціна від 3000 до 50000 грн і не менше 2 днів, якщо приблизна ціна більше 50 000 гривень; 
  4. Крок операції, наведений у гривнях і розрахований у відсотках від орієнтовної ціни придбання, повинен бути в межах від 0,5% до 3% від передбачуваної ціни придбання;
  5. Нецінові параметри та їх кількість традиційно не можуть перевищувати 30%, коли замовник збирається застосувати процедуру оцінки за параметрами, відмінними від ціни.
  6. Замовник також має право вимагати відсутності ризиків заявки у вигляді забезпечення виконання зобов’язань учасника перед замовником. Розмір застави у фінансовому еквіваленті не може перевищувати 0,5% можливої ціни придбання при торгах на закупівлю робіт і 3% при торгах на закупівлю товарів або послуг за правилами, визначеними документом.

Правила відкритого аукціону

Варто зазначити, що аукціон не відбуватиметься у вихідні дні. Його дозволяється проводити лише в робочі дні та години. Клієнт зможе побачити кількість поданих заявок лише після початку аукціону, а не заздалегідь.

Аукціон проводиться в 3 тури (етапи). Лише після закінчення аукціону будь-хто матиме доступ до інформації про те, хто постачає товар, та до кожного документа, подання для участі в аукціоні.

Крім основних обґрунтувань, варто звернути увагу на те, що електронна система стимулює на машині модуль «Аукціон», якщо кількість учасників на аукціонах стає більше одного; якщо жоден із підрядників не зареєстрував свої пропозиції на етапі прийняття пропозицій, система на машині присвоює квитанції ранг «Не виконано». Іншими словами, аукціон взагалі не розпочнеться; покупка буде скасована та не буде виставлена ​​на аукціон за певних обставин, які залежать від кількості поданих заявок.

Щоб брати участь в аукціоні sale.ueex.com.ua/filter/arrested-property електронного формату прямо зараз, не відкладаючи їх у довгий ящик, краще вибрати інноваційну систему Prozorro. Така система відрізняється відкритістю, тут свідомо розроблені навчальні матеріали для всіх клієнтів. Ними може скористатися кожен, хто хоче почати отримувати електронні аукціони. Для цього необхідно пройти реєстрацію на сайті Української енергетичної біржі. Після цього можна зробити гарантійний внесок та зробити ставку на вподобаний лот.

Але варто пам’ятати один істотний момент: починати пошук тендерів через систему Prozorro, брати участь в організованому тендері нереально. Це пов’язано з відсутністю цієї важливої ​​функції порталу. Як тоді це зробити правильно? Для цього необхідно спочатку зареєструватися на сайті, на тому, який працює з системою.

Українська енергетична біржа

Українська енергетична біржа наразі вважається значним і перевіреним джерелам відповідних біржових котирувань в Україні. Фахівці в галузі формування економіки радять звертати увагу на котирування Української енергетичної біржі та використовувати їх як основне джерело для порівняння вартості природного газу та інших якісних нафтопродуктів, необхідних для життя.

Українська енергетична біржа є об’єднанням учасників ринку (продавців, замовників) з метою створення сприятливих умов ціноутворення, товарообігу та виконання угод.

Біржова ціна є показником для внутрішнього ринку та іноземних інвесторів. Біржова торгівля сприяє підвищенню інвестиційної привабливості та залученню інвестицій в країну.

Українська енергетична біржа є членом Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації бірж та електронних платформ, а також – Асоціації Європейських енергетичних бірж, спільно з якою реалізується низка планів щодо створення та розвитку.

Основні тези діяльності біржі ґрунтуються на запровадженні ефективних механізмів біржової торгівлі на енергетичних ринках, а також на впровадженні в Україні навику світової біржової торгівлі.